היסטוריה של טלפונים אנדרואיד
אבות הטיפוס של טלפונים אנדרואיד נוצרו בשנת 2003 כאשר אנדי רובין וצוות מהנדסים יצרו את Open Handset Alliance. הברית נוצרה כדי לפתח מערכת הפעלה חדשה בקוד פתוח שתחליף את התוכנה הסגורה שנראתה בטלפונים ניידים באותה תקופה. מערכת הפעלה זו נקראה Android OS והופצה על ידי גוגל. אב הטיפוס הראשון של אנדרואיד הורכב יחד מפאלם פיילוט, מחשב נייד וטלפון G1. טלפון ה-G1 שוחרר בשנת 2008 עם מסך מגע ומקלדת QWERTY מלאה. זה יכול להיות מצויד גם עם סטיילוס וזה היה טלפון האנדרואיד הראשון שיצא לשוק.
א. פיתוח ושחרור מוקדם של הטלפון הראשון
מכשירי אנדרואיד החלו לצאת בשנת 2008 ויוצרו בתחילה על ידי HTC, LG וסמסונג. הטלפונים המוקדמים הללו היו דומים בעיקר ל-G1 אך חסרו חלק מהתכונות שאנו רואים בטלפונים מודרניים של אנדרואיד, כמו היכולת להפעיל מספר אפליקציות בו זמנית. בנוסף, לטלפונים המוקדמים של אנדרואיד היו חיי סוללה גרועים ולא היו להם את היכולות לגשת לאינטרנט דרך הרשת הסלולרית. בשנת 2009, גוגל הטמיעה שינויים מסוימים במערכת ההפעלה שאפשרו להשתמש בה במגוון רחב של חומרה. זה היה שינוי גדול מכיוון שמערכת ההפעלה תוכננה בעבר לפעול על קבוצה מסוימת של חומרה. אבן דרך מרכזית בטלפונים אנדרואיד הייתה שחרור האיטרציה הראשונה של מערכת ההפעלה אנדרואיד: אנדרואיד 2.0. הוא כלל ממשק משתמש רענן, מקלדת משופרת על המסך ויכולת להריץ מספר יישומים בו זמנית.
ב. צמיחת הפופולריות של אנדרואיד
טלפונים אנדרואיד המשיכו להשתפר ככל שחלפו השנים. שחרור גרסת אנדרואיד 2.3 בשנת 2011 היה רגע משמעותי עבור טלפונים אנדרואיד בשל העובדה שזו הייתה הגרסה הראשונה ששוחררה כמערכת הפעלה רשמית של "Ice Cream Sandwich" (ICS). עדכון ICS הביא הרבה תכונות מתקדמות חדשות כולל ממשק משתמש אינטואיטיבי יותר, פונקציונליות של פקודות קוליות משולבות ויכולת להרחיב את הפונקציונליות של הטלפון על ידי חיבורו למכשירים אחרים. מערכת ההפעלה אנדרואיד המשיכה להתפתח עם כל עדכון, והוסיפה עוד פונקציונליות ושיפורים. שחרורו של אנדרואיד 6.0 (הידוע גם בשם Android M ומאוחר יותר אנדרואיד נוגט) בשנת 2015, היה אבן דרך מרכזית בטלפונים אנדרואיד. העדכון היה מערכת ההפעלה הראשונה שנשאה את השם "אנדרואיד" מבלי לכלול מספר גרסה. בנוסף, העדכון סימן את הפעם הראשונה שמערכת הפעלה חדשה שוחררה ללא שם מוגדר מאז גרסת "קאפקייק" של מערכת ההפעלה אנדרואיד.
ג. אפשרויות התאמה אישית
אחת התכונות האטרקטיביות ביותר של טלפונים אנדרואיד היא העובדה שהם ניתנים להתאמה אישית רבה. טלפונים אנדרואיד מאפשרים למשתמשים לגשת למגוון רחב של ערכות נושא וטפטים, ווידג'טים ואפליקציות שניתן להשתמש בהן כדי להתאים אישית את הטלפון בהתאם להעדפותיהם. בנוסף, התמיכה של גוגל בקוד פתוח מאפשרת למשתמשים ליצור ולעצב גרסאות מערכת הפעלה אנדרואיד משלהם. טלפונים אנדרואיד גם מאפשרים למשתמשים ליצור מספר חשבונות משתמש, מה שמאפשר לבני המשפחה לקבל גישה לאפליקציות ולשירותים שלהם מבלי להפריע זה להגדרות של זה.
אתגרים איתם מתמודדים טלפונים אנדרואיד
טלפונים אנדרואיד עשו דרך ארוכה מאז הקמתם. עם זאת, הדרך להפוך למערכת ההפעלה הניידת מספר אחת בעולם לא הייתה קלה. מכשירי האנדרואיד המוקדמים חוו כמה אתגרים עקב תחרות קשה עם iOS, BlackBerry OS והצעות מערכת הפעלה קנייניות אחרות של אפל. בנוסף, לטלפונים אנדרואיד היו כמה בעיות טכניות שצריך לתקן בהתחלה. אלה כללו חיי סוללה גרועים ופונקציונליות מוגבלת של רשת סלולרית. למרות האתגרים הללו, טלפונים אנדרואיד עלו במהירות והפכו למערכת ההפעלה הנפוצה ביותר בעולם.
טלפונים אנדרואיד עשו דרך ארוכה מאז הקמתם בשנת 2003. הם התפתחו מטלפונים תכונה בסיסיים לסמארטפונים מתוחכמים עם מגוון רחב של תכונות ופונקציות. טלפונים אנדרואיד נהנו מאופי הקוד הפתוח של מערכת ההפעלה, מה שמאפשר למשתמשים להתאים אישית ולשנות את הטלפון כך שיתאים לצרכים שלהם. תכונות אלה עזרו לטלפונים אנדרואיד להתרומם ולהפוך למערכת ההפעלה הניידת הנפוצה ביותר בעולם.