ההיסטוריה של טלפונים לרכב
ניתן לאתר את ההיסטוריה של טלפונים לרכב עד סוף שנות ה-30. Bell Labs, חברת מחקר ופיתוח בולטת, החלה בניסויים עם טלפוניה סלולרית. טכנאי Bell Labs התקינו ציוד על גגות מספר מוניות בניו יורק, מה שאפשר לנהגים לבצע שיחות בזמן שהם בדרכים. בתחילת שנות ה-40, טלפונים לרכב הוצגו סוף סוף לציבור ובתחילה הוצעו רק לפקידי ממשל. במהלך העשור הבא, טלפונים לרכב הפכו לזמינים לציבור הרחב, אך רק בודדים נבחרים יכלו להרשות לעצמם את תג המחיר הגבוה. בשנות ה-50 וה-60, טלפונים לרכב הותקנו לרוב במכוניות על ידי סוכנויות רכב כאפשרות להזמנה מיוחדת. הטלפונים המוקדמים של המכונית היו גדולים, מסורבלים, והותקנו על לוח המחוונים של המכונית. ככל שחלף הזמן, הטכנולוגיה השתפרה ומכשירי טלפון לרכב הצטמצמו בגודלם. במהלך שנות ה-70 וה-80, טלפונים לרכב הפכו פופולריים יותר ויותר בקרב צרכנים אמריקאים. רוב הטלפונים לרכב בשלב זה היו מוגבלים ללקוחות AT&T. עם זאת, לטלפונים של מכוניות הייתה כישלון גדול אחד; ניתן היה להשתמש בהם רק כשהמכונית הייתה בתנועה. אם המכונית נעצרה, שיחת הטלפון ברכב נותקה.
יתרונות השימוש בטלפונים לרכב
ישנן מספר סיבות מדוע אנשים צריכים לשקול שימוש בטלפונים לרכב. לדוגמה, טלפון לרכב יכול להיות מאפיין בטיחות נהדר בזמן נהיגה. שימוש בטלפון רכב בזמן נהיגה יכול לעזור לך להימנע מהסחות דעת שמגיעות עם ניסיון להשתמש במכשיר כף יד. אם אתה משתמש בטלפון מכונית, אתה יכול להניח את הידיים שלך בבטחה על ההגה תוך כדי קבלת שיחות. טלפונים לרכב יכולים להיות גם דרך מצוינת להישאר מחוברים תוך כדי תנועה. אנשים שנוסעים לעתים קרובות עשויים למצוא שימוש בטלפון רכב נוח יותר מאשר שימוש במכשיר נייד שאולי אין לו קליטה באזורים מסוימים. טלפונים לרכב יכולים להיות גם השקעה מצוינת עבור אנשים בעלי עסק. אם יש לך טלפון לרכב מותקן ברכב שלך, אתה יכול בקלות לקבל שיחות תוך כדי נסיעה. זו יכולה להיות תכונה מועילה במיוחד עבור בעלי עסקים שאוהבים לבצע שיחות בזמן נהיגה כדי להבטיח שהם יישארו פרודוקטיביים על הכביש.
סוגי טלפונים לרכב
ישנם מספר סוגים של טלפונים לרכב זמינים לרכישה. חלק מהסוגים הנפוצים ביותר כוללים טלפונים רגילים לרכב, טלפונים דיגיטליים לרכב וטלפונים למכוניות עם פלאג-אין. טלפונים רגילים לרכב הם הסוג המקורי של טלפון רכב. התקנים אלו מותקנים ישירות לתוך מערכת החיווט של הרכב, מה שמאפשר להשתמש בהם בזמן שהמכונית בתנועה. טלפונים דיגיטליים לרכב מתפקדים באופן דומה מאוד לטלפונים מסורתיים לרכב; עם זאת, הם אמינים יותר ויכולים להחזיק שיחה ארוכה יותר. טלפונים דיגיטליים לרכב מתחברים לרשת טלפונים באמצעות חיבור מחשב רגיל. ניתן להשתמש בטלפונים דיגיטליים לרכב גם לשליחת הודעות טקסט. מכשירי פלאג-אין מסורתיים לרכב דומים מאוד לטלפונים רגילים לרכב, אך הם מיועדים לשימוש עם קו טלפון אנלוגי סטנדרטי.
איך עבדו טלפונים לרכב
התפקוד הפנימי של טלפון רכב משתנה בהתאם לדגם. ישנם שני סוגים עיקריים של טלפונים לרכב: טלפונים קוויים לרכב וטלפונים אלחוטיים לרכב. טלפונים קוויים לרכב מחוברים ישירות למערכת החיווט של הרכב, המאפשרת למשתמש לבצע שיחות תוך כדי תנועה. טלפונים אלחוטיים לרכב מחוברים למערכת השמע של המכונית באמצעות משדר FM. טלפונים לרכב פועלים על ידי התחברות לרשת בקרבת מקום. לאחר מכן, הרשת משמשת לניתוב השיחה ליעד המתאים. טלפונים לרכב דומים לרשתות סלולריות, אך יש להם פחות מגדלים המכסים שטח קטן יותר. טלפונים לרכב משתמשים במתג "לחיצה כדי לדבר" (PTT), הממוקם בטלפון. כאשר כפתור ה-PTT נלחץ, הטלפון ברכב שולח אות לרשת.
ההשפעה של טלפונים לרכב
אי אפשר להמעיט בהשפעה של טלפונים לרכב. בשנים שלפני שהטלפונים הניידים היו זמינים, לאנשים שהיו צריכים להישאר מחוברים תוך כדי תנועה היו מעט מאוד אפשרויות. טלפונים לרכב אפשרו לאנשים להישאר מחוברים ולבצע שיחות כשהם במכוניות שלהם. טלפונים לרכב היו מועילים גם לעסקים מכיוון שהם אפשרו לעובדים להישאר מחוברים בזמן שהם בדרכים. טלפונים לרכב היו מועילים גם מכיוון שהם לא דרשו חיבור לרשת, מה שאומר שניתן היה להשתמש בהם בכל מקום בארץ. טלפונים סלולריים, לעומת זאת, יכולים לשמש רק באזורים עם כיסוי סלולרי, מה שמוביל לרוב להפסקת שיחות. למרות שטלפונים לרכב כבר אינם בייצור, הם עדיין פריטי אספנות רבים. טלפונים לרכב פופולריים בקרב אספני גאדג'טים וינטג' מכיוון שהם מספקים תובנות כיצד התפתחו טלפונים ניידים.
האבולוציה של טלפונים לרכב
ניתן לעקוב אחר האבולוציה של טלפונים לרכב לסוף שנות ה-40 ותחילת שנות ה-50, כאשר טלפונים לרכב הוצגו לראשונה לציבור. טלפונים מוקדמים לרכב היו גדולים ומסורבלים, מה שהפך אותם לקשים להתקנה ולשימוש. טלפונים לרכב החלו להתפתח בשנות ה-60, כאשר יצרני טלפונים לרכב החלו לעצב קטנים וקומפקטיים יותר מכשירים. עם זאת, רק כמה אנשים נבחרים יכלו להרשות לעצמם טלפונים לרכב בשלב זה מכיוון שהם נרכשו לעתים קרובות כאפשרויות הזמנה מיוחדת על ידי סוכנויות רכב. טלפונים לרכב המשיכו להתפתח במהלך העשור וחצי הבאים, ובסוף שנות ה-70, הם הפכו נפוצים יותר ויותר בקרב נהגים אמריקאים. בשנות ה-80, טלפונים לרכב תוכננו סוף סוף להתקין במהירות ובקלות על ידי אנשים שרכשו אותם. תהליך ההתקנה הקל הזה הפך טלפונים לרכב לנגישים למגוון רחב יותר של אנשים, כולל אלה שלא היו סוחרי רכב.